Wees zuinig op je ogen, kies voor H2Optics!


Meer informatie

H2Optics: de Nederlandse daglens.


Meer informatie

H2Optics: watermanagement ten top


Meer informatie

H2Optics: watermanagement ten top


Meer informatie

Droge ogen

Oorzaak van droge ogen

Droge ogen is een veelvoorkomende klacht bij mensen die lenzen dragen en komt voort uit een tekort aan traanvocht of een slechte kwaliteit van het traanvocht. Het gevolg van droge ogen is bijvoorbeeld een rood oogwit, vermoeidheid, branderig en geïrriteerd gevoel en wazig zicht. Echter zijn de  oorzaken van droge ogen niet geheel bekend of te achterhalen. Oorzaken kunnen bijvoorbeeld zijn: bepaalde weersomstandigheden of een aandoening waarbij je lichaam minder traanvocht produceert.

 

Wat te doen tegen droge ogen

Ook al zijn de oorzaken van droge ogen niet altijd even duidelijk te ontdekken, wel zijn er een aantal dingen die je kan doen of vermijden waardoor de kans op droge ogen kleiner wordt. Zo kan je bijvoorbeeld zorgen voor goede luchtvochtigheid in huis en rokerige ruimtes of ruimtes met airco vermijden. Heb je toch last van droge ogen? Maak dan je ogen vochtiger door met je ogen te knipperen of door bevochtigingdruppels te gebruiken.  Tenslotte dien je je lenzen niet langer te dragen dan de aanbevolen draagperiode.

 

Een aangenaam draagcomfort

H2Optics contactlenzen bestaan voor een groot deel uit water, waardoor je vrijwel geen tot weinig last zal hebben van droge ogen. Onze lenzen zijn zeer vocht- en zuurstofdoorlatend waardoor je de gehele dag een aangenaam draagcomfort ervaart. Daarnaast zorgt onze hydraterende lens ook voor een hoge resolutie van het kijkvlak en langer gebruiksgemak